21 Temmuz 2015 Salı

INDMATEC FFF 3D Yazıcı Lansmanı


Eklemeli üretim teknolojisinde büyük sıçrama!

INDMATEC yüksek sıcaklık polimerleri için ilk 3D FFF yazıcıyı sunuyor.

Karlsruhe,Haziran 2015-Karlsruhe,Almanya'dan bir start-up firması-INDMATEC-dünyada FFF 3D yazıcı teknolojisi ile PEEK meteryalini yazdırılabilir yapan ilk şirket.Ayrıca PEEK flamentlerinin son lansmanının yanında INDMATEC,özellikle PEEK meteryalini 3 boyutlu yazdırmak isteyen endüstriyel müşterileri için uygun hale getirilmiş FFF 3D yazıcıyı geliştirdi.

Yüksek sıcaklık polimeri PEEK (polieter eter keton), yüksek sıcaklık dayanımı, mekanik rijitliği, biyouyumluluğu, kimyasal dayanımı ve biyocansızlığı ile karakterize edilmiştir. Bu nedenlerden dolayı otomotiv, makine mühendisliği, elektronik ve yarıiletken endüstrileri başta olmak üzere pek çok endüstri alanında kullanılmaktadır. Şirketler, PEEK materyalini mekanik ve termal olarak yüksek dayanıklılığa sahip sentetik parçaları üretmek için kullanabilirler. Düşük ağırlığı ve çekici mekanik özellikleri nedeniyle PEEK, belirli teknik uygulamalarda metal yerine kullanılabilir.

PEEK meteryali

PEEK meteryali için mevcut üretim yöntemleri temel olarak büyük miktarda PEEK materyali atığı ortaya çıkardıkları için az verimlidir. INDMATEC’in PEEK için 3D yazıcı çalışması ile bu ekonomik zayıflık ortadan kaldırılmıştır.

Malzeme bilimcisi ve INDMATEC GmbH’nin kurucu ortaklarından olan Prof.Dr.Okolo “PEEK materyaline olan zorlu talepleri karşılayabilen bir PEEK filamentin ve optimum yazdırma sağlayan bir FFF 3D yazıcı geliştirilmesi yıllar süren araştırma çalışmaları gerektirdi.” diyor.

 Eşsiz karakteristik özelliklere sahip olan PEEK 3D FFF yazıcı, PEEK materyalinin işlenebilmesini sağlayan muhteşem bir yazılım ve donanım sinerjisine sahiptir. Yapı haznesi kapalıdır(yazıcı hacmi: 155x155x155 mm3 ) ve tüm yazdırma süreci boyunca iyi bir sıcaklık profilini garantileyen reaktif olmayan parçalardan üretilmiştir.

 Sıcaklığın 420 ˚C’ye kadar çıkabilmesine olanak sağlayan HotEnd ve ağız kısmı, özellikle PEEK yazıcı için geliştirilmiştir. Ek olarak, PEEK materyalinin optimum yapışma sağlaması için özel ısı-yatağına sahiptir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan kontrol yazılımı, kullanıcının PEEK yazdırma işlemini sadece tek-tık ile yapabilmesine olanak sağlar.

Tony Tran-Mai, “Amacımız her zaman eklemeli üretimin küçük ve orta büyüklükteki şirketler için ekonomik olarak ulaşılabilir hale getirilmesi.” diyor. INDMATEC GmbH’nin CEO’su, şirketinin bu inovatif teknolojiyi uygun bir fiyata sunabilmesinden mutlu.

INDMATEC tarafından geliştirilmiş olan FFF 3D yazıcı, birçok endüstriyel sektörün operasyon standartlarına göre sadece PEEK için değil aynı zamanda yüksek sıcaklıklı ve yüksek performanslı polimerler için de optimize edilmiştir.

Yazıcının yazılım dahil fiyatı (KDV hariç) 9.590€’dur. Standart yazılım ve parametre güncellemeleri ücrete dahildir. Dahası bir implementasyon servisi ve teknik destek sipariş etmek de mümkündür.

3D Yazıcı

INDMATEC Hakkında 
INDMATEC GmbH daha önceden Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü çalışanları olan kişilerce kurulmuş inovatif bir şirkettir ve içlerinde Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Stuttgart Üniversitesi, Freiburg Fraunhofer Materyal Mekanikleri Enstitüsü bulunan partnerleriyle araştırma ve geliştirme için işbirliğinde bulunur.

Ayrıntılı bilgi için www.indmatec.com

Hiç yorum yok: